ESA + nagrada = Tijana

ESA (Evropska svemirska agencija) je u okviru svog dela za decu (ESA for kids) maja ove godine organizovala takmičenje „Kreiraj svoj mozaik“ (Create your own mosaic) za decu do 12 godina. Izazov je bio da se napravi umetnički mozaik koji se odnosi na neki od kosmičkih objekata ili na Paksija, maskotu ESA for kids. Najbolji radovi će dekorisati Međunarodnu svemirsku stanicu (International Space Station ISS). U žiriju su se našli kosmonautkinja Samantha Cristoforetti i slobodni umetnik pod imenom Invajder.

U okviru promocije astronomije nastavnik matematike Danilo Borovnica je bio organizator i animator učenika petog razreda OŠ Sveti Sava da urade mozaik. Nastavnica likovnog Zorica Rofa je sa učenicima uradila mentorski deo. Učenici su se rado prihvatili posla. Imali smo dosta radova, nekoliko odličnih i jedan izvanredan. To se odmah videlo na našoj maloj izložbi svih radova u holu škole.

U septembru je stiglo obaveštenje da je Tijana Karić, sada učenica šestog razreda OŠ Sveti Sava iz Kikinde osvojila prvo mesto. Njen umetnički rad pokazuje ozbiljnost, preciznost i kreativnost koji nadmašuju njene mlade godine. Ona je pokazala zrelost jednog umetnika izvanrednim odabirom boja, nijansi, kao i objekata koje će prikazati. Tijana je inače vesela, svestrana, voli sve predmete, odličan je matematičar i  učestvuje u mnogim akcijama koje organizujemo.

Posle dužeg čekanja u oktobru su stigle i nagrade iz ESA . Po Tijaninim rečima ovo joj je do sad najdraža nagrada, posebno što je evropskih razmera. Takođe nam je rekla da joj je najdraža nagrada maskota Paksi što se vidi iz njenog osmeha.

 

O DaNe

Math teacher and IT expert with nearly 30 years of experience with interest in math, astronomy, life long learning, dance, music.
Ovaj unos je objavljen pod Astronomija, Obrazovanje, Takmičenja i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s