World Education Games 2015

Odličan primer promene ritma u nastavi matematike, engleskog i nauke. Izvanredno iskustvo sa World Education Games 2015, posebno sa Mathletics softverom za učenje i igranje matematike zato što je najbrži i za nas najjednostavniji za upotrebu. Šteta što je besplatno samo tokom oktobra. Definitivno dobro urađeni  edukativni softveri (sva tri). IntoScience je malo zahtevniji po pitanju računara i internet veze u odnosu na ostala dva.

World Education Games je globalni onlajn događaj koji se održava sredinom oktobra od 2007. godine. Nekadašnji World Maths Day je proširen dodavanjem World Literacy Day i World Science Day. Organizovan je od strane 3PLearning. Sponzorišu ga Microsoft, UNICEF, 3PLearning i Macquarie.

Potrebno je uneti podatke o učenicima (ime, prezime, razred) i nastavnicima. Zavisno od toga koji su razred učenici imaju prilagođene zadatke. Može da se izabere razred 1-8 za osnovnu školu i 9+ za srednju školu.

Ove godine je bilo preko 8 miliona uče(s)nika, iz 30.000 škola, iz 200 zemalja.

Koliko sam mogao da vidim iz Srbije su se ovom takmičenju pridružile OŠ Sveti Sava Kikinda i British International School Beograd. Stalnom interakcijom preko fejsbuka učenici su imali uvid u napredovanje u odnosu na ostale iz razreda.

Rezultati učenika škole Sveti Sava na World Education Games.

Uputstvo za ucenike za World Education Games – Mathletics.

Igra Mathletics – teme, primeri i izgled ekrana za šesti razred

Sem učestvovanja u samom takmičenju tokom oktobra se mogu besplatno koristiti sadržaji sa sajtova za učenje-igranje : matematike – Mathletics, engleskog jezika –Spellodrome i nauke –IntoScience. Sadržaji su odlični, dobro koncipirani, zanimljivi. Izveštaji koje nastavnik može da dobije su izuzetno dobri i korisni.

Što je najbolje učenicima se izuzetno dopada. Atmosfera takmičenja sa drugarima iz razreda, škole i celog sveta daje draž ovoj vrsti učenja. Samo prolaskom kroz ova tri alata za učenje učenici imaju veliku dobrobit u svom obrazovanju. Neverovatno ali realno je da i kod ovakvih pristupa učenju ima onih učenika kojima je to dosadno, teško, bezveze, smor, itd. No to je manji broj. Mnogo je veći broj onih koji su od ovog imali samo koristi i zabavu.

Pogledajte kratak film o ovom događaju. (Uskoro)

Uputstvo za nastavnike za učestovanje u WEG

Uputstvo za nastavnike za Mathletics.

Uputstvo za nastavnike za Spellodrome.

O DaNe

Math teacher and IT expert with nearly 30 years of experience with interest in math, astronomy, life long learning, dance, music.
Ovaj unos je objavljen pod IT, Obrazovanje, Takmičenja i označen sa , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na World Education Games 2015

  1. Povratni ping: IKT? Da. Ali kako. | Matematika i oko nje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s