M3 u KI 2016

Aktiv nastavnika matematike Kikinde u periodu 13.-20. maj 2016. godine po prvi put  u Kikindi organizuje manifestaciju „M3 u KI – Maj Mesec Matematike u Kikindi“.  Održan je niz aktivnosti sa ciljem popularizacije matematike .

Centar za promociju nauke i Matematički institut SANU  u maju 2016. godine  po peti put organizuju nacionalnu manifestaciju Maj mesec matematike (M3 ). Sem u Beogradu, ova  manifestacija je prošle godine održana i u drugim gradovima Srbije. Manifestacija se održava u cilju popularizacije nauke i matematike, približavanja matematike svim uzrasnim kategorijama. Ovo je prvi put da se ovakva manifestacija održava u Kikindi.

Kroz vizuelizaciju i igru želimo da prikažemo povezanost matematike sa svetom oko nas. Želja nam je da matematiku učinimo privlačnijom i da ovo postane tradicionalna manifestacija koja će okupljati mlade.

Otvaranje izložbe slika je  13. maja u 18.00 u galeriji Kulturnog Centra Kikinda. Izložba je otvorena do 20. maja 2016. godine.

Glavna manifestacija je 16. maja u dvorištu KCK sa početkom u 14.00 gde su organizovane mnogobrojne radionice, igre mozgalica, moj broj, tangram, sudoku i mankala, sastavljanje geometrijskih tela od slamčica, pravljenje tepiha i piramide Sierpinskog.

Gostujući nastavnici iz Pančeva su održali radionice StringArt i EkoMAthArt.

Učesnici su učenici i nastavnici svih osnovnih i srednjih škola kikindske opštine kao i svi zainteresovani građani Kikinde.

Katalog izložbe „Brojevi“ u okviru manifestacije „M3 u KI“

Izložbu je za nedelju dana posetilo preko 500 učenika. U ponedeljak 16. maja od 14.00 do 18.00 je dvadeset nastavnika iz Kikinde i Pančeva sa stotinu volontera napravilo radionice, kvizove, igre na kojima je bilo skoro 1.000 učenika.

Možete pročitati i videti utiske sa izložbe koje su ostavili posetioci.

Učestovali su nastavnici Višnja Ibrajter, Ljubica Popović, Jelena Vukobrat, Dragana Volarov, Vesna Kralj Damjanov, Silvija Dvorski, Vesna Trifunac, Branislav Inđić, Martina Trkulja, Leona Oros, Zoltan Kanalaš i Danilo Borovnica. Iz Pančeva su nam u goste došli: Ljiljana Đuretanović, Tatjana Stanković, Branislava Jakovljević, Mirjana Marjanović i Oliver Petković.

Na fejsu smo imali svoju stranu.

Ispratili su nas i mediji: Civilon, RTV Rubin, VK (od 15 do 18 minuta).

 

Advertisements

O DaNe

Math teacher and IT expert with nearly 30 years of experience with interest in math, astronomy, life long learning, dance, music.
Ovaj unos je objavljen pod Matematika, Obrazovanje i označen sa , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s