Znanje bez granica

„Znanje bez granica“  je projekat  čiji je nosilac OŠ Stevan Jakovljević, kompanija CRH je dala sredstva, idejni tvorac i koordinator projekta Borko Petrović, profesor engleskog jezika, jedan od dobitnika nagrade „Najbolji edukator Srbije“ udruženja Živojin Mišić.

Cilj projekta je profesionalno usavršavanje, stručna podrška i pomoć svim prosvetnim radnicima u Paraćinu. Borko Petrović je u oktobru okupio mnoge dobitnike nagrade „Najbolji edukator Srbije“ koji su držali časove, radionice za nastavnike i tribine.

Bila je ovo svojevrsna mobilnost i umrežavanje najboljih nastavnika u Srbiji.

Prve nedelje su nosioci aktivnosti bili Željana Radojičić Lukić, Suzana Miljković i Dragan Kuveljić koji su radili sa učenicima niže smene osnovne škole. Druge nedelje su Marinko Petković, Danilo Borovnica i Vladan Mladenović radili sa učenicima više smene osnovne škole. Treće nedelje Slađana Trajković, Aleksandra Sekulić i Vladimir Majstorović su radili sa učenicima srednjih škola. Četvrte nedelje Mirjana Rašić Mitić i Miomir Dejanović su radili ugledne časove i radionice za nastavnike u četiri seoske škole, a Violeta Miletić je držala ogledne časove u Tehnološkoj školi i OŠ Stevan Jakovljević i prezentaciju u Tehnološkoj školi.

Sve četiri posete su bile propraćene tribinom za nastavnike.

Kolege Marinko Petković, Vladan Mladenović i ja smo bili gosti-domaćini 14. i 15. oktobra u tri osnovne škole u Paraćinu.

Po dva časa smo održali u OŠ Đura Jakšić, OŠ Stevan Jakovljević i OŠ Radoje Domanović. Ja sam  radio sa petim razredima igru u vezi sa prostim brojevima i origami radionicu gde smo učili pojmove u vezi sa geometrijom, razvijali motoriku i estetiku i sve to u vezi sa astronomijom. U školama Đura Jakšić i Stevan Jakovljević su na časovima prisustvovale mnogobrojne koleginice i kolege koje su uzele aktivno učešće i posle imali pitanja što me je veoma obradovalo i pozitivno iznenadnilo.

Kolega Marinko Petković i ja smo održali dve radionice za nastavnike u OŠ Đura Jakšić (ponedeljak) i OŠ Stevan Jakovljević (utorak).  U obe škole na radionicama je bilo skoro 50 nastavnika, učitelja, pedagoških saradnika kao i  direktorice Svetlana Gajić i Snežana Tanić. Na radionicama je bila sjajna atmosfera, interaktivnost, puno pitanja, velika zainteresovanost tako da je vreme od dva sata vrlo brzo prošlo.

Kada je kolega Borko objavio da priprema ovaj projekat javio sam se da učestvujem da bih ga podržao jer iz iskustva znam koliko je značajna podrška u nekom radu. Sada, posle obavljenog posla veoma sam srećan što sam se pridružio ovom projektu.

Sjajno društvo, odlična atmosfera, pozitivna energija. Svi učesnici projekta su jednoglasni u pozitivnim ocenama.

Borko je odlično odradio posao. Ne treba zaboraviti da je imao odlične saradnike pre svega u kolektivu OŠ Stevan Jakovljević  kao i u većini škola u Paraćinu.

Jednom rečju: „Borko hvala što si nas okupio“. Do novog susreta.

O DaNe

Math teacher and IT expert with nearly 30 years of experience with interest in math, astronomy, life long learning, dance, music.
Ovaj unos je objavljen pod Obrazovanje i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s