O autoru

Moje ime je Danilo Borovnica i predajem matematiku višim razredima u OŠ Sveti Sava Kikinda od 2009-e godine.

Danilo Borovnica cv

Snimljeno 2015

Završio sam osnovnu školu Petar Kočić u Nakovu, pohađao Vojnu Gimnaziju, završio Zemunsku gimnaziju i diplomirao Matematiku na PMF-u Beograd.

Radio sam kao BI developer u fabrici nameštaja,  IT i ISO menadžer, DB administrator i softver inženjer u fabrici za proizvodnju kolača, softver inženjer u banci, nastavnik informatike u gimnaziji, nastavnik matematike u srednjoj tehničkoj školi.

Moja interesovanja su vezana za celoživotno učenje, matematiku, informacione tehnologije, astronomiju, nauku, muziku, ples.

Šale koje „samo“ intelektualci-matematičari vole:

1. Ulazi rimljanin u bar, diže dva prsta i kaže: „Pet piva molim“.

2. Matematičar i inženjer učestvuju u eksperimentu. Obojica su u sobi na čijem suprotnom kraju je gola žena u krevetu. U eksperiment treba svakih 30 sekundi da pređu pola puta do žene. Matematičar ljutito kaže da je to besmisleno. Inženjer i dalje stoji. Matematičar mu kaže: Zar ne vidiš? Nikad nećeš doći skroz do nje da bi je dodirnuo.“ Inženjer odgovara: „Pa šta? Biću dovoljno blizu za sve praktične primene.“

3.  Zašto matematičari mešaju Božić i Noć veštica (Halloween)? Zato što je Oct 31 = Dec 25.

4. Pavlov u baru naručuje pivo. Zazvoni telefon i on poviče “Au! Zaboravio sam da nahranim psa.”

5. Šredingerova mačka ulazi u bar i ne ulazi.

6.  Programerova žena ga zamoli da uzme veknu hleba i ako ima jaja da uzme tuce. Dolazi programer kući sa 12 vekni hleba.

7. Jean-Paul Sartre sedi u kafiću i vrši prepravku radne verzije „Biće i ništavilo“ (Being and Nothingness). Kaže on konobarici „Molim vas šolju kafe bez šlaga“. Konobarica odgovara „Na žalost nemamo šlaga. Može li bez mleka.“

8. Logičareva žena je rodila bebu. Doktor predaje bebu ocu. Žena pita da li je dečak ILI devojčica. Logičar odgovara „Da, tačno“.

Elektronska adresa danilo.borovnica@gmail.com

Snimljeno 2007

Snimljeno 2007

5 reagovanja na O autoru

 1. noviinternet kaže:

  Lep sajt i lepi vicevi! Hvala – prija kad mladi ljudi ulazu puno entuzijazma u svoj rad. Samo takvi i imaju uspeha i ljubav i postovanje svojih ucenika.

  Sviđa mi se

 2. Buraz Tihomir kaže:

  Matematičar i fizičar. Fizičar koristi intuiciju i rješava problem konkretno dok matematičar svodi problem na već riješeni. Npr. zadatak da uključe ringlu na šporetu obojica rječavaju na isti način: okrenu dugme udesno i ringla je ukjlučena, međutim ako je ringla već ukjlučena fizičar će reći da je već uključena, dok matematičar isključi ringlu i tako svede problem na već riješeni. Zadatak : kuća gori, treba da se gasi , obojica gase vodom itd, a ako kuća ne gori fizičar je neće ni gasiti , dok će matematičar zapaliti kuću da bi sveo problem na prethodni :-).

  Sviđa mi se

 3. Poštovani kolega,
  Da li ste možda radili novu eksel tabelu za štampanje svedočanstava za učenike 5. razreda koji počev od ove školske godine idu po novom planu nastave i učenja i imaju izmenjena svedočanstva?
  S poštovanjem,
  Dragan Grujić

  Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s